Met spinazie, zalm en pesto-room gevulde puntpaprika's

Minder koolhydraten

Met spinazie, zalm en pesto-room gevulde puntpaprika's

(voor 4 porties)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

2 grote zoete puntpaprika's
200 gram gerookte zalm (plakjes)
150 gram verse spinazie
200 gram naturel roomkaas
2 eetlepels groene pesto
een lepel olie 
peper en zout naar smaak

Bereiding

Snijd de paprika's in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en verwijder deze. Was de halve paprika's en droog ze goed af. Verhit een koekenpan, doe hier een lepel olijfolie in en roerbak de spinazie ca 2 minuten tot alle blaadjes zijn geslonken. Druk het vocht uit de spinazie in een vergiet en snijd de spinazie fijn. Snijd ook de zalm in kleine stukjes. Vermeng de roomkaas, zalm, spinazie, pesto met elkaar en vul met dit mengsel de paprika's. Voeg naar smaak eventueel peper/ zout toe. Zet de gevulde paprika's in een voorverwarmde oven ca 20 minuten op 150 graden C.

Lekker met een salade op basis van ruccola en cherrytomaatjes, aangemaakt met olie en azijn!

Cookies Contact en afspraak