Gevulde portobello's met spinazie, parmezaanse kaas en pijnboompitten

Minder koolhydraten

Gevulde portobello's met spinazie, parmezaanse kaas en pijnboompitten

(voor 1 persoon)

Door: Noor Struik, diëtist Amsterdam

Lekker vegetarisch.

Nodig

2 portobello‘s
1 eetlepel olijfolie
½ teentje knoflook
100 g verse spinazie + een handje spinazie
2 eetlepels kookroom light
Snufje peper en zout
2 eetlepels (20 g) parmezaanse kaas, geraspt
1 eetlepel (15 g) pijnboompitten 

Bereiding

Verwarm de over voor op 200°C. Maak de portobello’s schoon met keukenpapier en snijd het harde steeltje aan de binnenkant eruit. Leg de portobello’s met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en bestrijk ze met de helft van de olie. Bak de portobello’s 7 minuten in de oven. Snijd de knoflook en steeltjes van de portobello fijn. Verhit de rest van de olie in een steelpan en bak hierin de knoflook en steeltjes kort aan. Voeg de spinazie toe en laat dit slinken. Voeg de kookroom toe en een snufje zout en peper. Laat dit enkele minuten doorkoken, totdat de room deels verdampt is. Haal de portobello’s uit de oven en keer ze om. Verdeel het spinaziemengsel over de portobello’s. Verdeel hier overheen de parmezaanse kaas. Schuif de gevulde portobello’s voor circa 10 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn. Rooster de pijnboombitten in een koekenpan goudbruin. Haal de portobello’s uit de oven. Leg een handje spinazie op een bord, hierop twee portobello’s en verdeel de pijnboompitten over de portobello’s. Eet smakelijk!

 

Cookies Contact en afspraak