Gevulde paprika’s met salsa

(voor 4 paprika’s en 4 snoeppaprika’s)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Smullen!

Nodig

Vulling
1 ui
1 teen knoflook
500 gram mager gehakt
200 gram doperwten
100 gram rijst
2 eetlepels sojasaus
Zout en peper
Salsa
1 ui
1 teen knoflook
700 gram tomaten
1 eetlepel paprikapuree
150 ml water
2 stengels bleekselderij en koriander

Bereiding

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en maak tijdens het koken van de rijst de vulling en de salsa.
Vulling
Snij de ui in kleine blokjes en snij de knoflook fijn. Doe een pan op een vuurtje en voeg er een lepel olie/vet aan toe. Doe de ui en knoflook in de pan en bak het mooi bruin, ongeveer 2-3 minuten. Voeg daarna het gehakt in de pan en bak het ongeveer 5 minuten gaar. Je kan het fornuis uitzetten en meng de gekookte rijst door het gehakt in de warme pan. Doe er twee eetlepels sojasaus bij en een snufje zout en peper. Meng alles goed door.
Salsa
Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en haal de pitjes eruit. Snij ze nu in stukken en snijd ook de ui en knoflook in kleine blokjes . Verwarm een diepe pan op een vuurtje en voeg de gesneden knoflook en ui toe. Bak de knoflook en ui goed bruin en doe daarna de tomaten erbij. Na 3 minuten ongeveer voeg je er een eetlepel paprikapuree bij, 150 ml water en een snufje zout en peper. Snijd
de bleedselderij en koriander fijn en voeg deze toe in de saus. Vergeet niet goed te roeren. Was de paprika’s en snij de hoedjes er voorzichtig af. Verwijder de zaadlijsten en vul de paprika’s met de vulling. Doe de paprika’s in de pan waar de saus inzit en laat het 20-25 gaarkoken/ stomen met de deksel er op, eerst op een middelhoogvuurtje en daarna op een laag vuurtje. Nu kan je de paprika’s serveren, je kan fijngesneden bleekserderij/ koriander als garnering gebruiken en voor de smaak. Enjoy!

Cookies Contact en afspraak