Gevulde lunch-avocado met tonijn

Vis

Gevulde lunch-avocado met tonijn

1 persoon (lunch)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

1 blikje tonijn
1 avocado
1/4 paprika
1/2 limoen
1 eetlepel huttenkase
1 theelepeltje sambal
1 eetlepel fijngesneden verse koriander
zwarte peper

Bereiding

Snijd de avocado door de lengte doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees er wat uit om de holte wat groter te maken. Doe het vruchtvlees in een schaaltje. Was en snijd de paprika in kleine stukjes. Laat de tonijn uitlekken. Doe de tonijn, de paprika, de sambal, de huttenkase en de koriander allemaal door elkaar in het schaaltje met de uitgeschepte avocado. Knijp hierover de halve limoen uit. Prak goed. Breng op smaak met de zwarte peper. Vul de halve avocado's met het tonijnmengsel.
 

Cookies Contact en afspraak