Gevulde courgette met vega gehakt en gorgonzola

Vegetarisch

Gevulde courgette met vega gehakt en gorgonzola

(voor 2 personen)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Utrecht

Easy does it!

Nodig

2 courgettes
1 grote ui
1 teentje knoflook
olie
175 gram gehaktvervanging (ik gebruikte Quorn fijngehakt)
6 zongedroogde tomaten
2 eetlepels homemade pesto of uit een potje
70 gram (biologische) gorgonzola 

Bereiding

Verhit de oven voor op 175 graden. Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukjes
en zet apart. Snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het vegetarisch
gehakt toe. Schep het vruchtvlees van de courgette, de zongedroogde tomaatjes en pesto erdoor en verhit het geheel. Leg de uitgeholde courgette helften naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Vul ze met het vegetarisch gehakt mengsel en verdeel de gorgonzola eroverheen. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven en eetsmakelijk!

Cookies Contact en afspraak