Gevulde courgette met kerrie kip

(voor 2 personen)

Door: Linda Seijs, dietist in opleiding, diëtist Amsterdam

Heel veel veggies.

Nodig

2 courgettes
100 gram gekookte quinoa (35 gram ongekookt)
2 kipfilets
1 lente ui
1 paprika
2 theelepels kerriepoeder
300 gram champignons
1 grote wortel
1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en snijd de courgettes in de lengte door tweeën. Breng water aan de kook in een grote pan en kook de courgettes 10 minuten. Bereid de quinoa middels de bereidingswijze op de verpakking, voeg wat kerriepoeder aan het kookwater toe. Was en snijd de paprika, wortel, champignon en kipfilet in stukjes. Marineer de kip met kerriepoeder en een scheutje olijfolie. Bak de kip in 1 eetlepel olijfolie voor twee minuten, voeg de groente toe, bak voor nog twee minuten en zet het van het vuur. Verwijder de lijnzaden uit de courgettes voorzichtig. Vul de courgettes met de gebakken kip en groente en zet dit vervolgens voor 15 minuten in de oven. Snijd de lente ui in ringen en strooi dit boven op de gevulde courgettes.
 

Cookies Contact en afspraak