Gevulde champignons (low carb borrelhapje)

Minder koolhydraten

Gevulde champignons (low carb borrelhapje)

(voor 8 grote champignons)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Bij een borreltje is een snackje wel lekker toch? Met deze gevulde champignons wordt het smullen.

Nodig

250 gram (8 stuks grote) champignons
2 flinke volle eetlepels roomkaas
2 flinke eetlepels pesto
een halve eetlepel gedroogde oregano
1 teen knoflook
2 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel balsamico-azijn
2 eetlepels gehakte, verse basilicum voor de garnering

Bereiding

Veeg de champignons schoon met een (papieren) doekje. Druk de steeltjes eruit. Vermeng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie en pers hier de knoflook doorheen. Verhit een koekenpan en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de champignons in ca 5 minuutjes bruin en gaar. Doe tijdens de laatste minuut de oregano er bij en bak deze mee. Leg de gebakken champignons op een bord en besprenkel ze met de knoflookolie en balsamicoazijn. Laat afkoelen. Meng intussen de roomkaas met de pesto. Als de de champignons zijn afgekoeld, vullen met de pestoroom en garneren met de basilicum.

Cookies Contact en afspraak