Gevulde auberginerolletjes

(voor 4 personen)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg

Vega en lowcarb

Nodig

2 aubergines
40 gram parmezaanse kaas
100 gram geraspte mozzarella
250 gram ricotta
1 handje fijngehakte verse basilicum
1 teen knoflook
1 kleine ui
1 blik gepelde tomaten
Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een halve cm dik (per aubergine ongeveer 8 plakken). Leg deze in een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi beide kanten met een snuf zout. Laat 20 minuten “zweten” en dep ze daarna droog met een stukje keukenrol. Voeg een snuf peper toe en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Voor de vulling mix je de helft van de parmezaanse kaas, de mozzarella, ricotta en de basilicum (houdt wat achter). Haal de plakken aubergine uit de oven en laat de oven ondertussen aan staan. Verspreid 1 á 2 eetlepels vulling over elke plak en rol op. Verdeel de rolletjes over een ovenschaal. In een blender of keukenmachine mix je de knoflook, ui en gepelde tomaten tot een gladde saus. Giet dit over de rolletjes en bestrooi ze met de overgebleven parmezaanse kaas en basilicum. Bak ze daarna 20 minuten tot de kaas goudbruin gesmolten is. Buon appetito!


Tip

  • Je kunt deze rolletjes ook met plakken courgette maken! Deze hoef je vooraf niet te laten “zweten”.

Cookies Contact en afspraak