Gevulde artisjokken

2 personen

Nodig

  • 400 g krielaardappeltjes
  • 6 sjalotten
  • 400 g (5 kleine) artisjokken
  • 1 winterpeen
  • 2 el olijfolie
  • 350 ml kokend water
  • ½ eetlepel bloem
  • 1 tl zout
  • 400 g tuinbonen (glas)
  • 1 bosui
  • Klein bosje dille
  • Verse muntbladeren
  • 80 g pijnboompitten
  •  

Bereiding

Zet water op voor de aardappelen.
Schil de aardappelen en kook ze in ca. 10 min. in een laagje water gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.
Snipper de sjalotten.
Maak de artisjokken (zie tip) en de winterpeen schoon en snij de winterpeen in blokjes.
Verhit de olie in de pan en fruit de sjalotten en de winterpeen 1-2 minuten.
Giet het kokende water bij.
Voeg de artisjokken toe en warm dit goed door. Laat met de deksel op de pan koken op middelhoog vuur (15-20 minuten).
Strooi de bloem en zout erover.
Doe (als de artisjokken koken) de uitgelekte tuinbonen erbij en kook nog 5-6 minuten mee.
Maak ondertussen de dille, bosui en muntbladeren schoon. Hak deze fijn.
Strooi de munt en dille over de artisjokken.
Laat het geheel afkoelen in de pan.
Serveer koud en garneer met de pijnboompitten

Cookies Contact en afspraak