Gevulde paprika's met spinazie, ricotta en mozzarella

Minder koolhydraten

Gevulde paprika's met spinazie, ricotta en mozzarella

(6 stuks)

Door: Mara Looij

Low carb lunch of bijgerecht

Nodig

3 paprika’s
1 ui
3 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
300 gram verse spinazie
1 eetlepel Italiaanse kruiden
250 gram ricotta
2 bollen mozzarella
Peper en zout
Optioneel: pijnboompitten

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Was de paprika’s, halveer door de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Schil en snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Was Bak de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken. Voeg de ricotta, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Snijd de mozzarella in plakjes. Vul de halve paprika’s met het spinaziemengsel en dek af met de mozzarella. Zet ca 30 minuten in de oven totdat de paprika's zacht zijn, en de mozarella gesmolten en lichtbruin. Bestrooi voor het serveren eventueel met geroosterde pijnboompitjes.

Cookies Contact en afspraak