Gevulde paprika met groenterijst, low carb!

Minder koolhydraten

Gevulde paprika met groenterijst, low carb!

Voor ongeveer 4 gevulde paprika's (4 personen)

Door: Eline Bijlsma, diëtist Amsterdam

Laag in koolhydraten door de groenterijst

Nodig

Dit recept is geïnspireerd op een verhaal van een cliënt van diëtist Eline. Door de broccolirijst is dit gerecht erg laag in koolhydraten maar door de tonijn en kaas toch verzadigend.



150 gram broccolirijst (of 200 gram bloemkoolrijst)
Een halve rode ui
2 teentjes knoflook
80 gram belegen 30+ kaas
120 g tonijnstukken in olie (optie vegetarisch: 100 gram vegetarische spekjes)
1 eetlepel groene pesto
Zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Was de paprika’s en snijd door de helft. Verwijder de zaadlijsten en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de uien en de knoflook. Laat de tonijn uitlekken, maar bewaar 1 eetlepel olie. Bak de ui en knoflook kort even aan in een pan met de lepel tonijnolie, voeg vervolgens de broccolirijst, pesto, tonijn en zout en peper toe en bak heel kort op hoog vuur (1-2 minuten is voldoende). Laat vervolgens even 5 minuten afkoelen en meng met de kaas. Vul de paprika’s met het mengsel en bak in he midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar.

Tips

  • vegetarische optie: vervang de tonijn door vegetarische spekjes
  • in plaats van broccolirijst kun je ook bloemkoolrijst gebruiken
  • je kunt dit ook met puntpaprika’s maken, snijd dan het topje ervan af en vul als een kaboutermutsje. Verwijder eerst de zaadlijsten.

Eet smakelijk!
 

Cookies Contact en afspraak