Gevulde aubergine

(voor 2 personen)

Door: Dilara Akdeniz

Makkelijk vega!

Nodig

1 aubergine
een snufje zout
een snufje suiker
een snufje knoflookpoeder
Voor de bulgursalade:
1 glas ince bulgur
en snufje zout en peper
1,5 glas warm/gekookt water
1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
1 eetlepel nar eksisi (granaatappeldressing)
2 theelepels citroensap
3 takjes verse munt
100 gram witte kaas
1 tomaat
een halve komkommer
1 ui
Optioneel: 1 eetlepel fijn gesneden dille

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine doormidden en hol hem uit met een lepel. Leg het vruchtvlees apart. Wrijf de aubergine in met suiker, zout, knoflookpoeder en olie. Bak de aubergines een half uur in de oven. Doe het warme water in een kom, doe de bulgur erbij, en laat 10 minuten staan. Snijd intussen de binnenkant van de aubergine die je eruit had gehaald, in blokjes. Schil en snipper de ui. Verhit een koekenpan, doe er een lepeltje olie in en fruit de uien en de in blokjes gesneden aubergine in de
olie. Doe de uien en de auberginen in de bulgur en roer alles goed door elkaar. Voeg de citroensap, granaatappeldressing,
verse munt, zout en zwarte peper toe. Doe de witte kaas erbij, en roer alles goed door elkaar. Laat de aubergines wat afkoelen en vul ze met de bulgursalade. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes en garneer de bulgursalade hiermee. Extra lekker met wat verse dille!

Cookies Contact en afspraak