Geroosterde tomaten-paprikasoep met basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Vegetarisch

Geroosterde tomaten-paprikasoep met basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

(4-6 porties)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Heerlijke soep.

Nodig

4 eetlepels olijfolie
5 grote tomaten (500 gram)
2 puntpaprika’s
2 zoete uien
2 eetlepels Italiaanse kruiden
Een snufje zout
40 gram pijnboompitjes
600 milliliter water
1,5 bouillonblokje
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
2 eetlepels crème fraiche
4 eetlepels Parmezaanse kaas
Verse basilicum
Zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Was en halveer de tomaten. Was en snijd de paprika’s in grove stukken. Schil en snijd de uien in vieren. Smeer een bakplaat in met olijfolie en leg hierop de in stukken gesneden groente, bestrooi met de Italiaanse kruiden en een beetje zout. Zet voor ruim 30 minuten in de oven (af en toe even omscheppen). Rooster in tussentijd de pijnboompitjes zonder vet in een verhitte koekenpan. Doe de geroosterde groenten nu in een hapjespan (hoge rand), samen met het water, 1,5 bouillonblok en de tomatenpuree. Laat nog 15 minuutjes pruttelen. Nu pureren, daarna de creme fraiche toevoegen. Verdelen over schaaltjes en de soep afmaken met de geroosterde pijnboompitjes, verse basilicum, de Parmezaanse kaas en peper naar zout.

Cookies Contact en afspraak