Geroosterde groentensoep

Vegetarisch

Geroosterde groentensoep

6 - 8 porties

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Met 1000 gram groente!

Nodig

500 gram pompoen
100 gram wortel (3 wortelen)
100 gram rode ui (2 kleine uien)
100 gram venkel (1 venkelknol)
200 gram pastinaak (3 pastinaken)
4 eetlepels olijfolie 
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel tijm
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
2 bouillonblokjes
1 liter water
100 ml kokosmelk 
1 bosuitje
 Chilipoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een gietijzeren koekenpan met hoge rand in met olijfolie. Schil en snijd de wortel, pompoen, venkel, pastinaak en ui in grove stukken en leg deze in de ingevette pan. Doe hierover de resterende olijfolie en de gedroogde kruiden. Zet de groenten met kruiden in de oven voor ongeveer 30 minuten. Haal de pan uit de oven en zet op het fornuis, doe het water en de bouillonblokjes erbij. Laat 15 a 20 minuten zachtjes koken totdat alle groenten zacht zijn. Haal de pan van de warmtebron en pureer de soep. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer deze er goed doorheen. Garneer met de in ringetjes gesnede bosui en chilipoeder naar smaak.

Cookies Contact en afspraak