Geroosterde courgette met zongedroogde tomaatjes
Minder koolhydraten
Geroosterde courgette met zongedroogde tomaatjes
(voor 4 porties)
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
en een romige, homemade dressing
Nodig
2 courgettes4 eetlepels olijfolie
250 ml naturel sojayoghurt (naturel)
1 citroen
200 ml ongezouten tahin
4-6 eetlepels kappertjes
2 potjes (van ca 200 gram per stuk) zongedroogde tomaten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Halveer de courgettes (in de lengte), besmeer ze met olijfolie en rooster in de oven op 180 C voor 15-20 minuten. Haal uit de oven en zet weg. Pers de citroen uit. Pureer de sojayoghurt, het citroensap, de tahin en het vocht van de kappertjes tot een gladde saus. Snijd de (uitgelekte) zongedroogde tomaten in reepjes. Giet de saus over de courgette en leg de zongedroogde tomaten erop.