Gemarineerde koolvis met rijst en broccoli

2 personen

Nodig

Voor de gemarineerde koolvis

1 gedroogd chilipepertje
Stukje gemberwortel van 2 cm
1 teentje knoflook
1 tl komijnzaad(djinten)
1 tl geelwortel (kurkuma)
1 el citroensap
2 koolvisfilets (200 g)
1 el vloeibare margarine
 
Voor de gebakken rijst met ananas
500 g broccoli
150 g zilvervliesrijst
300 ml water
2 el kokos geraspte
½ Spaanse peper
1 teentje knoflook
1 klein blikje ananasstukjes (op eigen sap i.p.v. siroop)
2 bosuitjes
1 el olie
3 takjes koriander
  
Bereiding - Gemarineerde koolvis
Verkruimel het pepertje in een kommetje.
Schil de gember en rasp het stukje fijn.
Meng dit door de verkruimelde peper.
Pers de knoflook er boven uit en meng er de komijn, geelwortel en citroensap door.
Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast minstens 1 uur marineren.
 
*Bereid ondertussen de broccoli en rijst terwijl de vis in de koelkast 1 uur ligt.
 
Bereiding – Broccoli
Was de broccoli en snij de onderkant van de steel eraf.
Schil de steel tot vlak onder de roosjes en snij deze in plakjes.
Verdeel de rest van de broccoli in roosjes.
Kook broccoli met weinig water in ca. 5 minuten beetgaar.
Giet af als deze beetgaar is en houd het warm met de deksel op de pan.
 
Bereiding - Gebakken rijst met ananas
Doe de rijst in de pan met 300 ml heet water.
Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst 8 minuten doorkoken op laag vuur (met het deksel schuin op de pan).
Schenk 50 ml kokend water op de kokos.
Maak de peper schoon en snij hem in kleine stukjes.
Snipper de knoflook.
Snij de ananasstukjes in kleine stukjes.
Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringen.
Verwarm de olie in de wok en fruit hierin de peper en knoflook.
Schep de rijst er door en bak dit enkele minuten mee.
Voeg de kokos met het vocht toe samen met de ananas, bosuitjes en peper.
Laat alles al omscheppend nog 2 minuten heet worden.
Strooi er klein geknipte koriander over.
Serveer met de koolvis en gekookte broccoli.
 
Gemarineerde koolvis
Warm de oven voor op 200°C.
Leg de vis in de ovenschaal en verdeel de margarine er over.
Laat de vis onder de hete grill in ca. 12-15 minuten gaar worden.
 
Serveer met de broccoli en rijst.
Cookies Contact en afspraak