Gekruide kip met champignons en broccoli

Minder koolhydraten

Gekruide kip met champignons en broccoli

Door: Noor Struik, diëtist Amsterdam

Nodig

400 g broccoli
1 ui
300 g kipfilet (als het even kan; biologisch)
1 eetlepel olie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kerrie
Snufje zout
150 g champignons 
 

Bereiding

Verwarm water in een pan. Snijd de broccoli in roosjes. Voeg de roosjes toe aan het kokende water en kook de broccoli in ca 10 minuutjes beetgaar. Snipper de ui fijn en snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de kipreepjes, paprikapoeder, kerrie en zout toe. Roer dit goed door elkaar, zodat de kip gelijkmatig gekruid is. Snijd, terwijl de kip op het vuur staat, de champignons in plakjes. Voeg dit toe aan de kip en bak de kip gaar en de champignons gaar. Giet de broccoli af en verdeel dit over twee borden. Schep de kip en champignons ernaast op het bord. Eet smakelijk! 

Cookies Contact en afspraak