Gegrilde paprika-tomatensoep

Minder koolhydraten

Gegrilde paprika-tomatensoep

(voor 4 porties)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Puur en lekker

Nodig

500 gram rijpe tomaten
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
500 ml water
2 maggi blokjes
Verse basilicum
Chilivlokken
4 lepeltjes crème fraiche (optioneel)

Bereiding

​Ontvel de tomaten door de pit eruit te snijden en op de bolle kant kruiselings 2 sneden te maken en ze 10 seconden in kokend heet (maar niet meer kokend) water te leggen. Doe de tomaten daarna meteen in een kom koud water om het garingsproces te stoppen. Je kunt het velletje er nu makkelijk aftrekken. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten en schil hem. Gril de stukken paprika met een klein beetje olie onder de grill of in een grillpan. Schil en snijd de ui in dunne ringen, schil en snijd de knoflook in kleine stukjes. Verhit een pan en doe daar de olijfolie in. Bak de knoflook en ui glazig en doe de Italiaanse kruiden en tomatenpuree erbij terwijl je roert en even mee. Voeg dan de ontvelde tomaten en gegrilde paprika toe, schep om en doe het water en de bouillonblokjes erbij. Laat op een laag vuurtje 15 a 20 minuten koken. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Schep de soep in schaaltjes en garneer met de basilicum, de chili (en optioneel een lepeltje room).

Cookies Contact en afspraak