Gebraadstoomde kip met groenten en rijst

Vlees

Gebraadstoomde kip met groenten en rijst

(voor 4 personen)

Door: Nathalie van Beem, diëtist Purmerend

Lekker puur gerecht

Nodig

400 gram kipfilet
2 courgettes
2 paprika’s
2 tomaten
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 blikje tomatenpuree
150 gram zilvervliesrijst
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kipfilet in grote stukken. Was de courgettes, paprika’s en tomaten en snijd deze in grote stukken/blokjes. Snipper de ui. Pel de knoflook en snijd de teentjes grof. Meng alle groenten door elkaar met de knoflook en kruiden. Ontvouw een braadzak en doe de kip, groenten en tomatenpuree erin. Doe de zak dicht en schud alles voorzichtig nog eens zo goed mogelijk door elkaar. Leg de zak in een ovenschaal en zet deze op een rooster onderin de oven gedurende ongeveer 35 minuten. Kook in de tussentijd de rijst. Prik wanneer je de braadzak uit de oven haalt, eerst een gat in de zak zodat de hete lucht eruit kan. Serveer de kip met groenten in een schaal en serveer de rijst apart. 

Cookies Contact en afspraak