Gebakken sperziebonen met olijven en knoflook

Vegetarisch

Gebakken sperziebonen met olijven en knoflook

2 personen - bijgerecht

recept sperziebonenNodig 

400 gram sperziebonen
1 rode ui
15 stuks zwarte olijven
½ citroen
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie 
 

Bereiding

Was en maak de sperziebonen schoon. Kook of stoom de sperziebonen voor ca. 10 minuten tot ze beetgaar zijn. 
Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen en snijd de olijven in ringetjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig. 
Giet de sperziebonen af en voeg deze aan de ui toe en pers hierboven de knoflook uit en bak het geheel voor enkele minuten.
Pers de citroen boven de boontjes uit en voeg de olijven toe. 

Tip: lekker met kip of vega balletjes en gepofte aardappel/aardappeltjes uit de oven

Cookies Contact en afspraak