Fruity Iceland

(voor 1 persoon)

Door: Roosmarijn van der Stelt

IJslandse yoghurt met granola/havermout, peer, mandarijn en kaneel

Nodig

150 ml Skyr (IJslandse yoghurt)
4 eetlepels homemade granola of havermout of een combinatie hiervan
Een mandarijn
½ peer
Kaneel
 

 

Bereiding

Doe de IJslandse yoghurt in een schaaltje. Voeg hier 4 eetlepels granola/(ongekookte) havermout aan toe. Schil de mandarijn, was en halveer de peer en maak er kleine blokjes van. Voeg deze toe aan je granola/havermout en skyr. Als laatst kaneel naar wens toevoegen en je ontbijtje staat klaar om opgepeuzeld te worden!


Tips

  • Gebruik je havermout? De havermout kan natuurlijk ook gekookt worden met 150 ml halfvolle melk.
  • Gebruik ook eens halfvolle yoghurt in plaats van IJslandse yoghurt en varieer in fruitsoorten (bijvoorbeeld banaan of een appel).
  • Kijk ook eens op onze website voor meer informatie over de positieve eigenschappen van havermout.
 

Waarom dit ontbijt?

Dit ontbijt is super vullend en gemakkelijk te maken. Ideaal om de dag goed te kunnen beginnen en tijd over te houden om een extra rondje met de hond te wandelen, de krant eens rustig te lezen of je lunchpakketje klaar te maken. Granola of ongekookte havermout geeft meer ‘bite’ aan dit ontbijt. Met dit ontbijtje krijg je overigens ook de nodige calcium, vezels en vitamines binnen.

Cookies Contact en afspraak