Frittata met portobello, spinazie en parmezaanse kaas (low carb lunchgerecht)

Minder koolhydraten

Frittata met portobello, spinazie en parmezaanse kaas (low carb lunchgerecht)

4 personen

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

6 eieren
1 portobello (of ca 75 gram andere paddestoelen)
1 ui
1 teen knoflook
2 handenvol verse spinazie
een eetlepel Griekse yoghurt
40 gram parmezaanse kaas
een flinke scheut olie
peper
zout

Bereiding

Schil en snijd de ui in dunne ringen. Schil en snijd de knoflook in kleine stukjes. Veeg de portobello (of andere paddestoelen) schoon met een stukje keukenpapier en snijd deze in plakjes of stukjes. Klop de eieren met een vork of garde, doe hier de Griekse yoghurt, de peper, het zout en de parmezaanse kaas bij. Verhit een koeken en doe hier vervolgens een flinke scheut olie in. Bak de ui en de knoflook enkele minuten en voeg de portobello/ passestoelen toe. Bak ook enkele minuten mee. Doe de spinazie erbij en roerbak deze en laat lichtelijk slinken. Giet vervolgens het eiermengsel erop en laat op een laag vuur staan totdat de eieren volledig gestold zijn.

Cookies Contact en afspraak