Frietjes van pastinaak uit de oven met dips
Vegetarisch
Frietjes van pastinaak uit de oven met dips
Snack of onderdeel van het hoofdgerecht
Nodig
Pastinaakfrietjes3 pastinaken
1 teentje knoflook
1 eetlepel honing
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
Mieriksworteldip
2 eetlepels magere kwark
1 eetlepel mierikswortel crème
Snufje zout en peper
Tijmdip
1 eetlepel magere yoghurt
2 eetlepels magere kwark
5 takjes tijm
Snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd aan beide kanten de uiteinde van de pastinaak eraf en schil de pastinaak.
Snijd de pastinaak doormidden en snijd er ‘frietjes’ van.
Maak de knoflook schoon, pers deze uit en meng dit met de honing en olijfolie en meng dit goed met de pastinaak en doe hier wat zout en peper bij.
Leg de pastinaak op een bakplaat bekleed met bakpapier, leg ze niet te dicht tegen elkaar aan anders worden ze niet knapperig.
Zet de pastinaak voor zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Voor de mieriksworteldip: meng de kwark met de mierikswortel crème en een snufje peper en zout.
Voor de tijm dip: was de tijm en verwijder de blaadjes van het steeltje, snijd dit grof en meng dit met de yoghurt en kwark en een snufje zout.
Tip: lekker om als snack te eten met de dips of gewoon als onderdeel van de avondmaaltijd (zonder de dips)