Forel met Italiaanse tomaten en rijst

2 personen

Voor de risotto met balsamico

Nodig

1 sjalot
1 el olie
1/2 laurierblad
1 tl rozemarijn
150 g zilvervliesrijst
500 ml bouillon
500 ml warm water
25 g geraspte Parmezaanse kaas
1-2 el balsamico-azijn

Bereiding

Snijd de ui klein en fruit met de laurier en de rozemarijn in de olie.
Bak de rijst kort mee.
Verwarm ondertussen het water.
Voeg 200 ml bouillon en het hete water toe aan de rijst en breng dit aan de kook.
Kook de rijst tot het vocht bijna is opgenomen.
Voeg weer bouillon toe totdat al het vocht is opgenomen.
Laat de rijst is in 20-25 minuten garen.
Meng er de geraspte kaas door en warm dit goed door.
Schep de Balsamico door de rijst.
Serveer met de vis.
 

Nodig

2 forellen (gefileerd)
Citroensap
1 el olie
300 g (roma) tomaatjes
1 rode (punt)paprika
½ rode ui
10 zwarte olijven zonder pit
8 blaadjes basilicum

Cookies Contact en afspraak