Eiwrap met homemade tonijnsalade (koolhydraatarm)

Minder koolhydraten

Eiwrap met homemade tonijnsalade (koolhydraatarm)

(voor 4 stuks)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Frisse lunch voor in de zomer

Nodig

Wraps
8 eieren
Olie (of zonder olie een anti- aanbak pan) 
Vulling
2 blikjes tonijn in olie (ca 100 gram per blikje)
Een halve appel 
4 kleine augurken
½ ui 
½ paprika 
1 eetlepel naturel yoghurt
1 eetlepel mayonaise
Sla
Snufje zout en peper
Snufje gebroken cayennepeper/chilipoeder 

Bereiding

Wraps
Zet een pan op een hoog vuurtje en doe er een lepel olie bij behalve als je een anti-aanbak pan gebruikt. Breek 1 groot ei of 2 kleine eieren in een kom en kluts de eieren. Wanneer de pan goed warm is kan je de geklutste eieren in de pan doen. Bak beide kanten ongeveer 1 minuut. Herhaal dit vier keer om vier ei-wraps te maken. 
Vulling
Maak de blikken tonijn open en laat de olie goed uitlekken. Snijd ondertussen de appel, augurken, paprika en ui in kleine blokjes en doe ze in een kom. Voeg de tonijn in de kom en doe er een eetlepel yoghurt en mayonaise bij. Doe er een snufje zout en peper bij en mix het mengsel goed samen. Was en snijd de sla in reepjes en doe een handje gesneden sla op de ei-wraps. Verdeel het mengsel over de ei-wraps en doe er een snufje gebroken cayennepeper of chilipoeder over voor een beetje spice, enjoy! 

Cookies Contact en afspraak