Eiwitrijke chips

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg

Van linzen!

Nodig

190 gram droge rode linzen 
240 ml water
een scheut olijfolie mild
2 theelepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel zout
1 theelepel bakingsoda
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder


Bereiding

Laat de rode linzen minimaal 3 uur weken in ruim water, bij voorkeur de hele nacht. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de linzen af en spoel ze goed na. Meng deze in een blender met 240 ml water, de baking soda een scheut olijfolie en de kruiden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daarover het beslag tot 0,5 mm dikte. Bak in de oven 10 á 15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, bestrijk de plak met olie en snijd driehoekjes uit het deeg. Bak de driehoekjes nogmaals 10 minuten af. Lekker om te dippen met guacamole of hummus.

Cookies Contact en afspraak