Eipotjes met zalm en spinazie

Vis

Eipotjes met zalm en spinazie

(voor 2 personen)

Door: Noor Struik, diëtist Amsterdam

Nodig

150 g spinazie
½ teen knoflook
2 eieren
50 g gerookte zalm
snufje peper 
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat hierin de spinazie slinken. Pers de knoflook erboven en roer erdoor. Doe de spinazie in een zeef en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Leg op een snijplank en snijd fijn. Doe terug in de zeef en duw weer met de lepel vocht eruit. Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Breek boven elk schaaltje een ei. Snijd de zalm in reepjes en verdeel erover. Verdeel een snufje peper over de schaaltjes. Zet de schaaltjes in een braadslee of ovenschaal en schenk er zo veel lauw water bij, dat de schaaltjes half onder staan. Zet de braadslee 15 minuten in de oven, tot het eiwit net gestold is. Serveer met brood. 

Contact en afspraak