Egyptische ovenschotel: Torli

Vlees

Egyptische ovenschotel: Torli

2 personen

Nodig

200 g mager rundvlees
½ winterwortel
½ courgette
400 g aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
Handje sperziebonen (uit blik/glas)
Handje doperwten (uit blik/glas)
1 laurierblaadje
1 kardemom zaad
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen peper
1 tl paprikapoeder
2 el olie
 

Bereiding

Snij het vlees in blokjes.
Maak de winterwortel en courgette schoon en snij in kleine stukjes.
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
Snipper de ui.
Pers de knoflook uit.
Ontvel de tomaat en snij in stukjes.
Laat de sperziebonen en doperwten uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Doe alle ingrediënten in de ovenschaal en strooi de kruiden erover.
Meng goed en giet er heet water bij totdat de ingrediënten nog net niet onder water staan.
Dek de ovenschotel met aluminiumfolie.
Doe het gerecht in de oven en laat het 2-2 ½ uur stoven.
Haal het gerecht af en toe uit de oven en roer door zodat alles goed gaar wordt.
Mocht het gerecht tussendoor te droog worden kan je altijd nog even een beetje extra heet water erbij doen. Giet eventueel nog wat extra heet water in de ovenschaal, wanneer het gerecht wat droog wordt.

Tip

Tomaat ontvellen: zet een bak met koud water en kokend water klaar. Snij met een scherp mesje aan de onderkant van de tomaten een kruisje in de velletjes van de tomaten. Dompel de tomaten één voor één enkele tellen onder in het kokende water tot de velletjes beginnen te krullen. Leg de tomaten daarna direct in het koude water.
Cookies Contact en afspraak