Curry met bloemkool, winterpeen en linzen

4 personen

Nodig

300 gram kipfilet
een ui
200 gram bloemkool
een winterpeen
​3 kleine, vastkokende aardappelen
200 gram linzen (uit blik of pot)
2 tenen knoflook
een blikje kokosmelk (330 ml)
3 eetlepels kerrie massala
1 kippenbouillon-blok
4 eetlepels olijfolie of kokosvet

Bereiding

Snijd of pers de knoflook.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes, vermeng ze met een eetlepel kerrie, twee eetlepels olie en de knoflook. Zet in de koelkast om te marineren.
Schil de ui en snijd deze in dunne ringen.
Schil de aardappel en de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Was de bloemkool en verdeel deze in kleine roosjes.
Spoel de linzen in een zeef goed af moet koud water, to het water niet meer schuimt.
Verhit de reseterende olie in een pan. Als de olie goed heet is, de kip toevoegen en gaar bakken.
Daarna de ui een paar minuutjes meebakken. Daarna de rest van de groente, aardappel en kerrie toevoegen en meebakken gedurende ca 5 minuten.
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe. 
Laat de groente gaar worden in ca 10 minuten en voeg de linzen toe. Laat nog een kwartiertje pruttelen.
Lekker met naanbrood of rijst.

Tip: voor de vegetarische variant laat je de kip weg en neem je 300 gram extra linzen !

Cookies Contact en afspraak