Curry met bloemkool, snijbonen, tomaat en kikkererwten

Veganistisch

Curry met bloemkool, snijbonen, tomaat en kikkererwten

(Voor 5 - 6 porties)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Utrecht

Volwaardig plantaardig en zalig

Nodig

1 ui
2 tomaten
olie
1 blik gepelde tomatenblokjes
1 pakje kokosmelk
400 ml bouillon
½ bloemkool (inclusief stam en bladen)
250 gram snijbonen
1 blik kikkererwten
50-75 gram quinoa per persoon
Optioneel: 1 komkommer
Optioneel: witte balsamicoazijn
Optioneel: peper en zout

Bereiding

Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Verhit olie in een hapjespan, fruit hierin de ui en bak de verse tomatenblokjes mee voor ~5 minuten. Voeg het blik gepelde tomatenblokjes, de curry paste, het pakje kokosmelk en de bouillon toe. Verhit het geheel en bereid ondertussen de bloemkool en snijbonen voor. Snijd de ½ bloemkool in kleine stukjes (ook de bloemkoolbladen en stam) en snijd de snijbonen in stukken van ~3 cm. Spoel de kikkererwten goed af, laat uitlekken en voeg deze samen met de bloemkool en snijbonen toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag. Bereid ondertussen 50-75 gram quinoa per persoon volgens de instructie op de verpakking. Wanneer deze klaar is, is ook de curry in de hapjespan klaar. Serveer het samen in een diep bord & eet smakelijk!


Tip

  • Lekker met een (simpel) fris bijgerecht van komkommer in dunne plakjes, met witte balsamico azijn, lekker veel peper en een snuf zout. Doe dit eerst, dan kan het marineren terwijl je de curry maakt.

Cookies Contact en afspraak