Couscoussalade met tonijn

2 personen

Nodig

150 g (ongekookte) couscous
250 ml water
1 tl gemalen rode peper
1 el citroensap
200 g tonijn in water
1 grote rode paprika
100 g komkommer (ongeveer de helft)
1 middelgrote tomaat
50 g doperwtjes in blik of glas
2 stronkjes witlof

Bereiding

Strooi de couscous in een kom.
Voeg de rode peper en het citroensap toe.
Schenk op de couscous 300 ml heet water.
Dek de kom af (bijvoorbeeld met bord/ theedoek)
Laat ongeveer 10-15 min staan. Snij ondertussen de paprika, komkommer en tomaat in blokjes en de witlofstronkjes in reepjes. Laat de doperwtjes uitlekken.
Roer de couscous korrels met een vork los en meng de paprikablokjes, doperwtjes en de witlof met de couscous.
Schep hier als laatste de tonijn door.

Cookies Contact en afspraak