Courgetti met tomaten-paprikasaus, cherrytomaten en falafel balletjes

Minder koolhydraten

Courgetti met tomaten-paprikasaus, cherrytomaten en falafel balletjes

(voor 1 persoon)

Door: Bianca Rakhorst

Spaghetti zonder koolhydraten.

Nodig

1 courgette
½ eetlepel kokosolie
½ teentje knoflook, klein gesneden
2 tomaten, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 klein blikje tomatenpuree
50 ml water
1 eetlepel Italiaanse kruiden
½ el kokosolie
100 gram falafel balletjes
Een handje cherrytomaten, gehalveerd
 
 

Bereiding

Snijd het uiteinde van de courgette en maak slierten van de courgette met behulp van een spiraalsnijder. Verwarm de kokosolie in een pan en bak de knoflook kort aan. Voeg de blokjes tomaten en rode paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en het water en meng door de groenten. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut. Haal de saus van het vuur en pureer met de staafmixer/keukenmachine/blender tot een gladde saus. Is de saus te dik? Voeg wat extra water toe. Verwarm de kokosolie in een kleine koekenpan en bak de falafel balletjes goudbruin. Verdeel de courgette spaghetti over een bord. Giet de saus erover, verdeel de falafel balletjes en cherrytomaten erover en eetsmakelijk! 


Tips

  • Wat is een spiraalsnijder? Met een spiraalsnijder kun je julienne/ spaghettireepjes maken van allerlei soorten groeten. Wat dacht je van wortels, zoete aardappel, pompoen? Ook lekker als ‘pasta’! Tegenwoordig te koop in diverse huishoud- en kookwinkels maar ook via internet.
  • Geen spiraalsnijder? Tegenwoordig heeft de Albert Heijn courgettespaghetti kant en klaar te koop in het koelvak bij de verse pasta (maar zelf maken is leuker en lekkerder en scheelt weer verpakkingen!) Een andere optie is om tagliatelle van de courgette te maken. Maak dan tagliatelle van de courgette door de courgette in de lengte door de midden te snijden en met de kaasschaaf plakken te schaven.


 

Cookies Contact en afspraak