Courgetti met kruidige garnalen en tomaatjes

Minder koolhydraten

Courgetti met kruidige garnalen en tomaatjes

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Rijk aan smaak, arm aan koolhydraten

Nodig

2 courgettes
4 eetlepels olijfolie
1 ui
3 tenen knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
1/2 eetlepel tijm
1/2 eetlepel rozemarijn
200 gram grote (gekookte) garnalen
8 cherry (tros)tomaatjes
een handvol verse peterselie
een scheutje droge, witte wijn
50 gram Parmezaanse kaas
peper en zout

Bereiding

Was de courgettes en maak er met een spirelli 'courgetti' van. Heb je geen spirelli? Snijd de courgettes dan met een mes in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes. Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer hierin de courgetti 3 minuten. Giet de courgetti hierna af in een vergiet en laat goed uitlekken. Schil en snijd de ui in dunne ringen. Schil en snijd de knoflook in kleine stukjes. Verhit een hapjespan of braadpan, doe hierin de olijfolie en bak de ui met de knoflook aan, voeg de gedroogde kruiden toe en bak enkele minuten tot de ui zacht is. Blus af met een scheutje wijn. Voeg nu de tomaatjes toe en bak enkele minuten mee. Voeg als laatste de garnalen toe en bak deze kort mee om ze te verhitten (ze zijn al voorgekookt dus gaar). Breng verder op smaak met zout (zuinig!) en zwarte peper (naar hartelust).

Cookies Contact en afspraak