Courgetti Alfredo

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij

Zó romig! Met gegrilde kip, champignons en spinazie.

Nodig

1 hele kleine gegrilde kip
40 gram boter
200 ml ongeklopte slagroom
40 gram Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
witte peper
zout 
4 courgettes
1 ui
400 gram spinazie
250 gram kastanjechampignons
3 eetlepels olijfolie
verse peperselie
zwarte peper

Bereiding

Pluis de gegrilde kip en leg het vlees even afgedekt op een bord. Schil en snijd de ui in dunne ringen en schil en snijd de tenen knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met een keukendoekje en snijd ze in vieren. Was de spinazie en laat uitlekken. Maakt dunne slierten van de courgettes door ze in dunne plakken te snijden en daarna in reepjes te snijden of (handiger) d.m.v. een spirelli. Maak nu de Alfredosaus; smelt de boter, voeg de helft van de gesneden knoflook toe (1 teentje dus) en daarna de room, peper en zout. Laat een minuutje of 10 zachtjes pruttelen en voeg dan al roerend de kaas toe. Als de kaas gesmolten is, de pan van het vuur halen en met de deksel erop wegzetten. Neem een grote pan en verhit deze, doe er 2 eetlepels olijfolie in. Doe de ui en de rest van de knoflook erin en bak een minuut of 4 totdat ze zacht zijn, doe dan hand voor hand de spinazie erbij. Als alle spinazie geslonken is, de kip en de Alfredo saus toevoegen en het vuur laag zetten. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Blancheer de courgetteslierten hierin kort; 1 a 2 minuten. Laat uitlekken in een vergiet. Bak de champignons in een eetlepel olijfolie in ca. 3 minuten gaar en bruin. Doe deze bij de saus. Serveer de courgetti met de saus, garneer met verse peterselie en eventueel Parmezaanse kaas. Lekker met kleine trostomaatjes.

Cookies Contact en afspraak