Courgette pannenkoekjes (lunch)

Voor 8 pannenkoekjes (2 personen)

Door: Noor Struik


 

Nodig

1 courgette (340 gram)
1/2 sjalotje
40 g volkorenbloem
2 eieren, licht geklopt
Snufje zout en peper
1 eetlepel olie
1 eetlepel crème fraîche

Bereiding

Snijd de kontjes van de courgette en rasp hem fijn boven een kom. Snijd het halve sjalotje fijn en voeg dit toe aan de courgette. Voeg de bloem en eieren toe en meng dit goed door elkaar. Voeg een snufje zout en peper toe aan het beslag en roer het nogmaals goed door elkaar. Verhit de olie in een pan en schep met een lepel het beslag als kleine ronde pannenkoekjes in de pan, totdat er vier in de pan liggen. Bak de pannenkoekjes om en om goudbruin, ongeveer vier minuten per kant. Herhaal dit en bak de andere vier pannenkoekjes goudbruin. Serveer de pannenkoekjes met crème fraîche. Bon appétit! 

Tip: vervang de crème fraîche door huttenkase voor een lichtere lunch met meer eiwit!

Cookies Contact en afspraak