Cottage pie met pompoen

4 personen - 336 kcal p.p.

Nodig

Voor het dakje
1 grote flespompoen, geschild en de zaden verwijderd
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
1 theelepel paprika poeder
0.5 theelepel gemberpoeder
Voor de vulling
1 eetlepel olijolie
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 winterpeen in kleine blokjes
2-3 stengels bleekselderij in kleine blokjes
300 gr mager rundergehakt (of vegetarisch gehakt)
1 blik gepelde tomatenblokjes 
2 theelepels worcestershire sauce
1 blaadje laurier
150 ml groentebouillon (150 ml water + 1 tablet groentebouillon minder zout)
2 takjes rozemarijn
1 klein handje fijngehakte peterselie
tabasco naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C hetelucht, 200C conventioneel.
Snijd de pompoen in blokjes en spreid ze uit op een bakplaat.
Besprenkel met olie en breng op smaak met peper, zout, paprika- en gemberpoeder en rooster ze ongeveer 30 minuten of tot ze gaar zijn en de randjes donker kleuren (in mijn oven 45 minuten).
Pureer de pompoen grof.
Verhit voor de vulling 1 eetlepel olijfolie in een zware pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook, wortel en de selderij zo'n 10 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg het gehakt toe en bak de gehakt rul. Voeg de tomaten, worcestershire sauce, laurier bald, bouillon, en rozemarijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen (zonder deksel) tot de saus mooi dik is geworden.
Breng op smaak met tabasco, zout, peper en schep de peterselie erdoor.
Giet in een ovenschaal, dek af met pompoenpuree en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op  180C hetelucht, 200C conventioneel tot het dakje goudbruin kleurt.

Dit recept komt uit Libelle nr. 5 2013 en is goedgekeurd door onze diëtisten !

Cookies Contact en afspraak