Chinese kool met knoflookgarnaaltjes en omelet

Snel

Chinese kool met knoflookgarnaaltjes en omelet

2 personen

Nodig

1 Chinese kool
200 gram garnalen
2 grote eieren
2 eetlepels (olijf)olie of kokosvet
1 grote teen knoflook geperst of gesnipperd
een theelepel sambal (of méér, als je van pittig houdt)
een scheut zoete ketjap
zout naar smaak
een snufje komijnpoeder
een snufje cayennepeper
een snufje chilipoeder

 

Bereiding

Kluts de eieren met de cayennepeper, de komijn en een beetje zout. Verhit een lepel olie in de koekenpan en bak op een laag vuur de eieren. Laat aan één kan droog worden en draai om. Als de omelet klaar is; afdekken om afkoelen te voorkomen.
Snijd de kool in reepjes en was deze in een vergiet onder ruim stromend water.
Verhit een wok (of hapjespan) en doe de olie of het kokosvet in de pan en laat heet worden.
Bak de garnalen met het knoflook, wat zout (of een klein stukje van een bouillonblokje) en de sambal ca. 5 minuten.
Haal de garnalen uit de pan en doe deze apart in een schaaltje. 
Bak vervolgens in het achtergebleven bakvet de Chinese kool voor ongeveer 5 minuten en voeg de ketjap toe en eventueel wat zout..
Doe de garnalen er vervolgens bij en verwarm alles. 
Je kunt nu de kool en garnalen uit de wok (in een schaal) scheppen en van het overgebleven vet en kookvet een pittige jus maken voor over het gerecht. Dit doe je door een scheutje ketchup, een lepeltje sambal, wat zout en een schepje maizena om te binden toe te voegen. Goed roeren, verhitten en klaar is je jus! 
Serveer de kool met garnalen met reepjes omelet, eventueel jus.
Lekker met rijst!


 
Cookies Contact en afspraak