Chinees varkenshaasje met peultjes

2 personen

Nodig

150 g zilvervliesrijst
300 ml water
250 g peultjes
100 g worteltjes (blik)
½ el sesamzaad
1 blikje bamboescheuten (supermarkt of toko)
2 bosuitjes
200 g varkenshaas
2 el olie
2 el vissaus
2 el sojasaus of ketjap
1 tl sambal

Bereiding

Doe de rijst in de pan met 300 ml heet water.
Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst 8 minuten doorkoken op laag vuur (met het deksel schuin op de pan).
Maak ondertussen de peultjes schoon (tip) en doe ze in de pan met water zodat ze net onder water staan. Kook ze in 10 minuten beetgaar.
Rooster het sesamzaad in de droge koekenpan goudbruin.
Laat de bamboescheuten en worteltjes uitlekken.
Kijk of de rijst het water helemaal heeft opgenomen.
Neem de pan van het vuur.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Snij de varkenshaas in dunne plakjes.
Verhit de olie en roerbak hierin de plakjes varkenshaas ongeveer 5 minuten bruin.
Roerbak de peultjes, bamboescheuten en worteltjes een paar minuten mee.
Maak het op smaak met de vissaus, sojasaus en de sambal.
Strooi er de ringetjes bosui en het sesamzaad over.
Serveer met de rijst.

Tip

Was de peultjes voor gebruik en snij een puntje van de uiteinden. Sommige peulen hebben draden langs de randen die je eraf kunt trekken bij het wegsnijden van de uiteinden
Cookies Contact en afspraak