Chili si carne no (vega)

Vegetarisch

Chili si carne no (vega)

4 personen

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

Een scheut olijfolie
1 ui
1 rode paprika
2 winterpenen
2 tenen knoflook
1 eetlepel oregano
2 theelepels komijn
2 theelepels chili (meer mag als je van lekker pittig houdt)
1 theelepel kaneel
1 theelepel paprikapoeder
1,5 eetlepel tomatenpuree
1 (groot)bouillonblok
Een groot blik kidneybonen of bruine bonen (600 gram)
1 blik gepelde tomaten
1 klein blikje mais
een bosje koriander
een kopje water
een scheutje room (optioneel)
Geraspte kaas (optioneel)
Zout (naar smaak)

Bereiding

Schil en snijd de ui in ringen. Schil en snijd de knoflook in kleine stukjes. Was en snijd de paprika in kleine blokjes, schil de winterpenen en snijd deze in kleine stukjes. Doe de kruiden alvast bij elkaar in een klein schaaltje of op een schoteltje. Ze een (bijvoorbeeld hapjes-) pan op het vuur en laat heeft worden. Voeg vervolgens de olie toe en laat deze heet worden. Roerbak de uien en knoflook enkele minuten, en doe vervolgens de winterpeen en paprika erbij. Roerbak alles zo’n 5 minuten. Doe de kruiden erbij en roer alles goed om. Laat de kuiden kort meebakken. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, een kopje water (ca 150 a 200 ml) en het bouillonblok. Laat dit een minuut of 10 pruttelen. Doe nu de gepelde tomaten erbij evenals de mais. Spoel de bonen eerst goed af onder koud water (in een vergiet) tot ze niet meer schuimen. En doe deze er ook bij. Laat alles nog een kwartiertje opstaan op een zacht vuurtje. Proef even of je de smaak goed vindt, voeg eventueel extra zout toe. Zet het vuur uit en bestrooi de chili met de gehakte koriander en eventueel kaas. Serveer met zilvervliesrijst en een salade van ijsbergsla, komkommer en avocado. Buen apetito !

Cookies Contact en afspraak