Caesarsalad

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij

Low carb maaltijdsalade

Nodig

Marinade
Sap van 1/2 citroen 
3 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
Chilivlokken
Zout
 
Dressing
2 a 3 eetlepels mayonaise of yoghurt (of een mengsel)
1/2 eetlepel mosterd
1/2 theelepel Worcestersaus
4 ansjovisjes (als je ervan houdt, weglaten kan ook)
eventueel een scheutje water om te verdunnen
peper en zout
 
Salade
6 kleine trostomaatjes
1/2 komkommer
2 kipfilets
40 gram Parmezaanse kaas
1 avocado
1 kleine Romaine sla
2 eieren
 

Bereiding

Hak of pers de knoflooktenen fijn. Maak de marinade door de olijfolie, geperste knoflook, citroensap, chili en zout te vermengen. Giet de marinade in een diep bord of schaal en wentel hier de kipfilet in om. Dek de schaal af en zet de kip met de marinade in de koelkast. Laat 2 a 3 uur staan. Kook de eieren hard, pel en halveer. Maak de dressing door de ingredienten te vermengen. Gebruik je ansjovis? Mix dan de dressing dan in de blender of met een staafmixer. Snijd de sla fijn en spoel deze goed uit. Was en snijd de tomaatjes en komkommer. Schil en snijd de avocado in kleine stukjes. Schaaf de Parmezaanse kaas. Verhit de grillplaat en grill hierop de gemarineerde kip in ca. 5 minuten gaar en bruin. Doe de sla, tomaat, sla, avocado, kaas en dressing door elkaar. Leg hierop de gegrilde kip en de halve eieren.

Cookies Contact en afspraak