Cacik/ Tzatziki

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Vlees, stokbrood, rauwkost...alles wordt lekkerder met deze heerlijke saus!

Nodig

1 komkommer
1 teen knoflook
250 gram Turkse of Griekse volle yoghurt
100 ml water
1 eetlepel gedroogde munt
1 afgestreken theelepel zout

Bereiding

Was de komkommer goed schoon en snijd het kontje er af. Als je de schil niet lekker vindt kan je deze eraf schillen. Rasp de komkommer in grove stukjes boven een zeef of vergiet en laat het goed uitlekken. Snijd ondertussen de knoflook erg fijn. Doe de yoghurt in een diepe kom en voeg de komkommer, knoflook en gedroogde munt er aan toe. Doe er wat zout bij, niet meer dan 1
afgestreken theelepel (minder mag wel;). Tijdens het mengen kan je beetje bij beetje het water erbij doen om ervoor te zorgen dat de tzaziki niet te dik wordt.

Cookies Contact en afspraak