Broodje burger - van zoete aardappel en zwarte bonen

Vegetarisch

Broodje burger - van zoete aardappel en zwarte bonen

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Vegan love

Nodig

1 zoete aardappel van ca. 300 gram
1 klein blikje zwarte bonen (uitgelekt 130 gram)
100 gram havermout
50 gram zilvervliesrijst
50 gram mais (uit blik)
2 lente-uitjes
3 eetlepels verse koriander
1/2 rode peper
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel zout
peper naar smaak
olijfolie (om in te bakken)
8 volkorenbolletjes
8 handjes ijsbergsla
2 tomaten
1 avocado
optioneel
een lepeltje (vegan) mayonaise

Bereiding

Schil en snijd de zoete aardappel in stukjes en kook deze gaar. Prak vervolgens de gare aardappel tot puree. Kook de rijst met zout goed gaar en laat deze nog even staan. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Doe hetzelfde met de mais.Vermaal de havermout met blender of in keukenmachine tot meel. Was en snijd de lente-ui en rode peper tot hele kleine stukjes. Doe alle ingrediënten samen met de kruiden, peper en zout in een grote kom. Vermeng alles en kneed van het 'gehakt' 8 burgers. Verhit een flinke scheut olie in de koekenpan en bak de burgers per 4 stuks mooi bruin. Snijd de tomaat en avocado in dunne plakjes. Voeg een lepeltje (vegan) mayonaise toe als je dat lekker vindt. Serveer de burgers op een volkoren broodje met de ijsbergsla, tomaat en avocado.

Cookies Contact en afspraak