Bulgursalade met venkel, babysla en gekaramelliseerd spek

Vlees

Bulgursalade met venkel, babysla en gekaramelliseerd spek

(voor 2 - 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Lekkere salade voor lunch of diner.

Nodig

150 gram bulgur
100 gram reepjes (biologisch) ontbijtspek
1 eetlepel bruine basterdsuiker
zwarte peper
een eetlepel olijfolie om te bakken
1 venkelknol
40 gram pijnboompitten
1 lente-ui
50 gram babyspinazie
75 gram geitekaas
een hand verse basilicum
een scheut olijfolie voor door de salade (extra vierge)
peper

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer het spek door de suiker en peper. Kook de bulgur gaar, laat uitlekken en afkoelen. Bak het spek in de voorverwarmde oven in 15 a 20 minuten tot het knapperig is. Was en snijd de venkelknol in dunne schijfjes (kern en stengels verwijderd), bak de venkel in een eetlepel olie ongeveer 3 minuten beetgaar. Schep de gebakken venkel op een bord en laat afkoelen. Veeg de koekenpan schoon met een stuk keukenpapier en rooster de pijnboompitten in de hete pan in ongeveer 2 minuten bruin. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes (ook het groene deel gebruiken!). Meng in een schaal de afgekoelde bulgur met de venkel, spinazie, lente-ui, pijnboompitten, basilicum, geitenkaas en de gekaramelliseerde bacon. Maak af met een scheut goede olijfolie extra vierge. 


Tip

  • Je kunt de salade eten als hoofdgerecht (dan is deze hoeveelheid voor 2 personen) of als bijgerecht (dan is deze hoeveelheid voor 4 personen).

Cookies Contact en afspraak