Bulgursalade met geitenkaas, dadels en munt

Vegetarisch

Bulgursalade met geitenkaas, dadels en munt

(voor 2 personen)

Door: Noor Struik, diëtist Amsterdam

Beetje snijden, beetje mengen en voor je het weet zet je dìt heerlijkheidje op tafel!
 

Nodig

100 g bulgur
10 cherrytomaatjes
1 kleine rode ui
100 g veldsla
150 g zachte geitenkaas
4 kleine dadels (ontpit)
2 takken verse munt
20 g amandelen
Snufje zout en peper
1 eetlepel olijfolie
 


 

Bereiding

Kook de bulgur in 2 keer zoveel water en kook het in 8 tot 10 minuten gaar, totdat al het vocht is opgenomen. Halveer de tomaatjes en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de tomaat en ui voor 5 minuten. Schep de bulgur erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en schep de veldsla erdoorheen. Verdeel alles over twee diepe borden. Snijd de dadels en geitenkaas in reepjes en verdeel dit over de borden. Verdeel als laatste de munt en amandelen over het gerecht. Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak