Broodje shoarma

Vegetarisch

Broodje shoarma

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Een onschuldig broodje shoarma

Nodig

2 volkorenpitabroodjes
1 pak kipstuckjes (160 gram)
1 eetlepel olie
1 eetlepel shoarmakruiden
2 eetlepels knoflooksaus (bij voorkeur zelfgemaakt)
2 handjes ijsbergsla
12 cherrytomaatjes
1/2 komkommer
1/4 kleine rode ui
een eetlepel verse peterselie

 

Bereiding

Was en snijd de groenten fijn. Hak de peterselie fijn. Snijd de kipstuckjes in kleine reepjes. Verhit een (kleine) koekenpan de olijfolie en bak hierin de kipstuckjes met de shoarmakruiden krokant. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Snijd ze open en smeer 1 kant met de knoflooksaus, beleg met sla, tomaat, komkommer, rode ui en de peterselie.


Tips

  • In combinatie met een soep (gebaseerd op groenten) kan dit broodje ook als avondeten.
  • De knoflooksaus maak je makkelijk zelf door een lepel mayonaise te vermengen met een eetlepel Griekse yogurt en een eetlepel water, peper, zout en 1/4 teentje fijngeperste knoflook.

Cookies Contact en afspraak