Broccolisalade met mandarijn en pecannoten

Vegetarisch

Broccolisalade met mandarijn en pecannoten

(voor 2 - 3 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Een vrolijk bordje vol anti-oxidanten

Nodig

400 gram broccoli
1 rode ui
1 mandarijn
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels mayonaise
60 gram gezouten pecannoten
Zwarte peper

Bereiding

Breng een pan met ruim water aan de kook. Was en snijd de broccoli (ook de steel) in mooie roosjes/ stukjes. Schil en snijd de rode ui in dunne ringen. Schil de mandarijn, verwijder de velletjes en snijd de partjes doormidden. Blancheer de broccoli 2 minuten in het kokende water. Spoel de broccoli daarna af onder stromend, koud water. Doe de afgekoelde broccoli met de rode ui, mandarijnstukjes, rozijnen, mayonaise en (gebroken) pecannoten door elkaar. Strooi er wat zwarte peper over en klaar is je supergezonde broccolisalade!

Cookies Contact en afspraak