Broccolisalade met cranberries en uitgebakken spek

Vlees

Broccolisalade met cranberries en uitgebakken spek

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Kan ook vega!

Nodig

400 gram broccoli
100 gram (biologisch) ontbijtspek (plakjes) of vega speckjes
10 gram verse bieslook
50 gram gedroogde cranberries 
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
 

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook. Was de broccoli en snijd 'm daarna in plakjes/ stukjes. Blancheer de broccoli 2 minuten in het kokende water, giet af in een zeef of vergiet en spoel direct even met koud water (om het kookporces te stoppen en de broccoli af te laten koelen). Snijd de ontbijtspek in kleine stukjes, verhit een klein koekenpannetje en bak het spek uit tot het lekker crispy is. Leg op een bord met keukenpapier en laat uitlekken en afkoelen. Als je vega speckjes gebruikt, bak ze dan zoals op de verpakking staat aangegeven. Maak de dressing door de mayo met de olie, mosterd en honing te vermengen. Doe alle ingredienten (broccoli, dressing, spek en cranberries) bij elkaar in een kom en roer door.

Cookies Contact en afspraak