Broccoli-ansjovisschotel

2 personen

Nodig

400 g broccoli

100 g ansjovis in olijfolie
1 zakje mozzarella light 75 g
400 g voorgekookte aardappelschijfjes
1 el olijfolie
1 tl gedroogde tijm
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de broccoli in roosjes en de steel in plakjes. Kook de broccoli in water met zout in 4. min beetgaar.
Giet af en laat uitlekken.

Laat de ansjovis uitlekken.
Snij de mozzarella in plakjes.
Verdeel de helft van de broccoli, de helft van de aardappelschijfjes, de helft van de ansjovis en de helft van de mozzarella over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met tijm en zout naar smaak. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
Bak de broccoli-ansjovisschotel in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.


Variatietip: In plaats van mozzarella kunt u ook 4 eetlepels geraspte parmezaan, hüttenkäse of plakjes kipfilet gebruiken.

 

Cookies Contact en afspraak