Bossche bollen zonder suiker

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg

Bevatten per stuk maar 2,5 gram koolhydraten (een half suikerklontje)! 

Nodig

3 eiwitten
snuf kaneel
snuf zout
1 theelepel bakpoeder
vloeibare stevia (of andere zoetstof)
120 milliliter slagroom
50 gram pure chocola met minimaal 85% cacao
spuitzak (voor het vullen)


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. In een vetvrije (koele) kom klop je de eiwitten met het bakpoeder, kaneel, zout en 2 druppels stevia stijf. Maak op een met bakpapier beklede bakplaat 5 hoopjes van het opgeklopte eiwit. Bak de hoopjes voor 30 minuten in de oven. Zodra de soezen uit de oven komen laat je deze heel even afkoelen en klop je ondertussen de slagroom met 2 druppels vloeibare stevia stijf. Smelt de chocolade au bain marie (of in de magnetron met tussenpozen en goed roeren). Maak in de onderkant van de soezen een gaatje ter grootte van de spuitzak en vul deze met slagroom. Dip daarna elke soes in de gesmolten chocolade. Even laten opstijven in de koelkast en je Bossche Bollen zijn klaar!

Cookies Contact en afspraak