Boerenkoolsoep met vegetarische speckjes

Vegetarisch

Boerenkoolsoep met vegetarische speckjes

Door: Ismene Montnor, diëtist Amsterdam Zuidoost Bijlmer

Groene bladgroenten; supergoed voor je!

Nodig

500 gram boerenkool
250 gram vegetarische spekjes (vegetarische slager)
250 gram kruimige aardappelen
½ knolselderij
1.5 liter water
Vegetarisch bouillonpoeder/ blok of 1,5 liter bouillon
½ ui
3 lepels olijfolie
Zout en peper

 

Bereiding

Was en snij de boerenkool, aardappelen, knolselderij en ui. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de vegetarische spekjes tot bruin zijn. Schep ze uit de pan op een bordje. Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig.  Schep de aardappelblokjes en boerenkool en knolselderij door de ui en schenk het water erbij. Voeg bouillonpoeder toe. Breng het geheel aan de kook. Kook de soep in 20 -30 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Serveer met de spekjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.  

Cookies Contact en afspraak